Door: Dominique op 15 - 09 - 2014 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • ¼ tl speculaas kruiden
  • 30 g zachte ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram suiker
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 ½ theelepel vanille suiker
  • 3 grote nectarines
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen cake.

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. .
Bekleed van een ronde bakblik de bodem met bakpapier.
Laat het bakpapier uitsteken, dan kun je de cake na het bakken in 1 keer uit de vorm tillen.

Meng eerst bloem, bakpoeder, suiker, bruine suiker, speculaas kruiden en vanille suiker samen.
Voeg de geraspte schil van de citroen toe.
Voeg de eieren, yoghurt, boter en olie toe en meng met een mixer goed samen tot een gladde mengsel.

Schep het cakebeslag in de vorm, maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Halveer je de nectarines en verwijder je de pit.

Verdeel de nectarines op de cake.

Bak de cake in de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. als een mes uit de cake droog uitkomt, is dan de cake gaar.

Laat de cake 20 minuten afkoelen.

nectarines1

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties