- 250 ml melk
- 1 zakje vanille suiker
- 1/2 eetlepel rum (eventueel)
- 50 g bloem
- 125 g suiker
- 25 g roomboter
- 1 snufje zout
Cannelés de Bordeaux is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. Hoewel de speciale vormpjes zorgen voor een extra knapperig buitenkantje, kun je de cannelés eventueel ook in een muffin vormpjes bakken.
Verwarm de oven op 250 graden voor.
Verwarm de melk samen met de boter in een pannetje en breng aan de kook.
Doe het vuur uit.
In een kom klop de eieren samen met de bloem, de eierendooiers, de vanille suiker, de suiker en de rum tot een glad beslag.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer samen tot een pannenkoek beslag.
Laat het een uur rusten.
Vul de Cannelés vormpjes met het beslag.
Zet de cannelé tray op een oven plaat in het middel van de oven.
Bak de cannelés, 10 minuten op 250 graden.
Zet de oven op 180 graden en bak de cannelés, 1 uur.
Haal de cannelés uit de oven en uit de vormpjes.