- 300 g bloem
- 2 eiwitten
- 25 g suiker
- 1/2 glaasje olijfolie
- 1/2 glaasje prosecco (of witte wijn of Hugo)
- Cannoli vorm
- 1/2 liter zonnebloemolie
- Vulling naar keuze
- Poeder suiker
- 1 eiwit
- Extra bloem
Ik had niet de juiste vulling, ik had vanille kwark met geklopte eiwitten gebruikt maar de volgende keer ga ik slagroom gebruiken maar het was super lekker!
Doe de bloem, de Prosecco, de olijfolie, de suiker en de eiwitten in een keukenmachine.
Kneed tot het een elastisch mooi deeg wordt.
Gebruikt, beetje bij beetje wat bloem om het deeg los te maken.
Pak het deeg in en zet in de koelkast, minimaal 1 uur.
Doe een half liter olie in een pan en warm het op.
Rol een stuk deeg uit.
Snijd een rondje uit het deeg (met een kommetje).
Rol het deeg om het uitstekvorm en maak het dicht met een beetje eiwitten.
Bak de Cannoli, 4 minuten, goudbruin.
Zet de Cannoli op een bord bekleed met keukenpapier.
Met behulp van keukenpapier, doe voorzichtig de cannoli tube uit.
Maak de volgende cannoli klaar en bak hem.
Doe dat tot het deeg op is.
Maak je vulling klaar en met een spuitzak, vul alle cannoli in.
Dop de uiteinden in gehakte hazelnoten en strooi wat poeder suiker.
Serveer meteen.