Door: Dominique op 19 - 01 - 2017 in de categorie Groenten en diverses Salade, Koude voorgerechten, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 1 rode paprika
  • Sap van een half citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 mozzarella bol
  • 1/2 potje kappertjes
  • 1 bak 3 kleuren cherry tomaatjes
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 6 personen

Lekkere, frisse salade in zoute kaas bakjes.

Ideaal als tapas!

Maak de gegrilde paprika klaar.

Verwarm de gril van de oven voor op 250 graden. Zet de paprika op de rooster.

Rooster de paprika tot de schil zwart wordt.

Na 20 minuten, zet de paprika in een plastic zakje.

Doe het zakje goed dicht en laat de paprika 10 minuten afkoelen.

Pel en snijd de paprika in mini blokjes.

Maak de caprese salade.

Halveer de tomaatjes en snijd ze in mini blokjes.

Hak de peterselie en de basilicum grof en scheur de mozzarella bol heel klein..

Meng ze in een kom samen met de kappertjes en de paprika blokjes.

Voeg de citroensap, peper en zout.

Laat de salade aflekken.

Maak de Parmezaanse kaas bakjes klaar.

(Zie foto’s onder)

Leg een cirkel uitstekvorm of een koffie bordje op het bakpapier en teken met een potlood cirkels er om heen.

Bestrooi de cirkels aan de binnenzijde met kaas, druk een beetje op de kaas met je hand .

Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven.

Haal ze daarna direct van de bakplaat met een spatel.

Leg ze op een omgekeerd glas en vouw ze met een servet om het glas heen. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van het glas.

Niet teveel maken want ze koelen heel snel af en worden snel hard.

Serveer 2 lepels salade in een bakje, garneer met verse peterselie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties