- 1 liter vanilleijs
- 1 pakje meringues
- 1 zakje met caramel fudge
- 1 fles caramelsaus
- 1/2 liter slagroom
- 1 klein Reep pure chocolade
- 1pakje droge koekjes
- Plastic folie
Geen tijd om een Kerstmis toetjes maken. Dit recept van ijstaart is eenvoudig, snel en heerlijk!
Zelfverzonnen recept.
Laat de ijs zacht worden.
Bekleed een grote hoge schaal met plastic folie.
Snijd 10 fudge blokjes in mini blokjes.
Rasp de chocolade reep.
Klop de slagroom stijf. Voeg 2 eetlepels caramel saus toe en roer het voorzichtig.
Verdeel 1 kwart ijs in de schaal. Maak het plat met de rug van een lepel.
Verkruimel een paar meringues bovenop.
Breek een paar biscuits bovenop.
Verdeel de helft van de caramel slagroom.
Verdeel de mini blokjes fudge erop.
Verdeel de ijs erop.
Verdeel de chocolade vlokjes.
Verdeel de rest van de slagroom.
Verkruimel de schuim erop.
Maak het af met ijs.
Doe een beetje caramelsaus erop.
Maakt goed dicht met folie en zet 12 uur minimaal in de vriezer.
Snijd plakjes en ze op bordjes.
Versier ze met een paar fudges, caramelsaus, chocolade vlokjes en verkruimelde meringues.
Een beetje caramel erop en enjoy!