- 1 zakje gemengde sla
- 3 pakjes carpaccio
- 100 g verse pasta naar keuze ( hier had ik zelfgemaakte volkoren pasta gemaakt)
- 20 g pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas vlokken
- 100 g snacks tomaatjes
- 20 g verse tijm
- 6 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels vloeibaar honing
- Peper
- 4 sneden witte brood
- 3 eetlepels roomboter
- 1 potje pesto
- 100 ml yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
eerlijk, snel en mooi recept van pasta salade met een romige dressing!
Maak de tomaatjes klaar:
Neem de bakplaat van de oven en bekleed hem met bakpapier.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze op het bakpapier.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Verdeel de knoflookteentjes tussenin.
Verdeel de tijm erop.
Meng in een kom de olie samen met de honing en besprenkel op de tomaatjes.
Zet de tomaatjes in de oven op 170 graden, 1 uur minimum.
Doe de oven uit en laat ze erin afkoelen.
Kook de pasta, giet het water af en was ze onder de koude kraan.
Giet ze goed af.
Meng de sla met de pasta.
Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet, tot ze goudbruin worden.
Maak de dressing klaar:
Meng de yoghurt, de pesto en de citroensap tot een dressing.
Breng op smaak met peper.
Maak de croutons klaar:
Snijd de korstjes van de sneden brood en snijd ze in vieren.
Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de sneden, beide kanten, goudbruin (pas op, ze verbranden snel!).
Verdeel de pasta-sla op 4 borden.
Maak krulletjes van de carpaccio plakjes en verdeel 4 plakjes op de sla.
Verdeel daarna de tomaatjes, de croutons, de pijnboompitten en de parmezaanse vlokken erop.
Besprenkel de dressing bovenop en ernaast zoals op mijn foto.