- 200 g boter
- 1 kleine winterpeen (dun geraspt)
- 150 g fijne bruine kristalsuiker
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 1 pakje bak poeder
- 1 tl kaneel
- 125 g blanke cranberries of rozijnen
- 100 g verse roomkaas
- 125 g poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- rasp van een sinaasappel
Ik wilde allang dit recept uitproberen maar het feit dat je wortel in een cake gebruikt, leek mij niet zo een goede combinatie.
Maar…Wat is die cake lekker zeg!
Dit recept is van Allerhande maar ik heb het aangepast door cranberries, bruine suiker en de rasp van een sinaasappel te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm.
Smelt 150 g boter.
Meng de boter, samen met de wortel, de suiker, de kaneel, 1 zakje vanille suiker, de eieren en een mespunt zout met een mixer of in een keukenmachine.
Roer vervolgens de bloem, de bak poeder, de sinaasappel rasp, de cramberries erdoor en giet het beslag in een bakvorm.
Bak de carrot cake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten).
Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer, tot er een glad glazuur ontstaat.
Neem de cake uit de bakvorm en leg op een schaal.
Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit.
Zet de cake in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft.