Kerstmis menu Zelfverzonnen trifle recept met opgeklopte mascarpone en nutella, slagroom, pecan noten, marbré cake, muffin chocolade en natuurlijk Ferrero rocher bonbons. Je kan het toetje een dag van tevoren maken. Je kan het toetje in kleine verrines (glaasjes)serveren of in een trifle bol. (grote glazen vaas op voet, hier Lees verder...
Zo eenvoudig en zo lekker! Was de aardappelen en kook ze, met schil) in ruim water met zout, 10 minuten ongeveer ( prik met de punt van een mes, ze moeten zacht zijn). Zet een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel de aardappelen erop. Met een vork, plet voorzichtig de Lees verder...
Lekker voor een high tea, een feestje of voor de paasbrunch. Kook de eieren in ruim water, 9 minuten. Laat ze schikken in koud water en pel ze af. Prak ze in een kommetje met een vork. Meng de eieren met mierikswortel en een lepel mayonaise. Breng op smaak met Lees verder...
Verwarm de oven 180 graden voor. Vet een brownie vorm met boter en zet een bakpapier vel op de bodem. Klop de boter met de suiker, een paar minuten. Voeg de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Voeg de rasp en sap van de citroen toe. Voeg nu Lees verder...
Een simpel herfst toetje. Snel klaar en zo lekker! Doe de roomboter uit de koelkast. Smeer een ovenschaal met 2 eetlepels roomboter. Verwarm de oven op 180 graden voor. Pel de appels en snijd ze in blokjes. Pel de peren en snijd ze in blokjes. Meng ze samen met de Lees verder...
Gefrituurde chorizo plakjes in beslag en als dipsaus een aioli met kweepeer jam. Heerlijk! Maak de kweepeer aioli klaar: Meng 6 lepels mayonaise met 3 eetlepels kweepeer jam en een geperst teentje knoflook. Maak het beslag klaar: Meng de bloem met de maizena, gist, bruisend water en een ei. Snijd Lees verder...
Fish & chips is een typisch gerecht uit Engeland. Lekker met Sauce tartare Ik heb salt & balsamicoazijn chips gemalen en toegevoegd aan het bierbeslag. Maal de eerste zakje chips in je handen. In een kom, meng de bloem, de bakpoeder, de chips en de bier, breng op smaak met Lees verder...
Trifle is een Engels, laag op laag, toetje, . Prachtig, luxueus, makkelijk en snel klaar, het enige nadeel is dat je zo lang moeten wachten om er van te genieten. Trifle kan geserveerd worden in: – een schaal – een Trifle vaas – een kom – individuele glazen. ! Het Lees verder...
Lekker! Goede gevulde ontbijt of lunch. Het recept komt van de Lidl, behalve de uien chutney) Snijd de champignons in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignons erin. Breng ze op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Zorg dat je Lees verder...
Healthy food recept. Thuis verschillen de meningen maar ik vind het heerlijk. Verwarm de oven op 200 graden voor. Snijd de avocado’s langs de pit in 2 helften en maak de holletje van de pit met een lepel een beetje groter. Zet de helften op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Lees verder...