- 2 tot 3 pakjes cakerol
- 4 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 200 ml Franse kwark
- 55 gram poedersuiker
- 310 gram gepureerde aardbeien in blikjes (voor vlaai)
- 200 gram aardbeien, in kleine stukjes gesneden
- 10 gram citroensap
Hemelse charlotte met een frisse mousse van aardbeien!
Je kan zelf de cakerollen maken maar als je geen tijd hebt, met die kant en klare cakerol is het ook lekker.
Maak de mousse.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot een lobbige substantie (zo dik als yoghurt)
Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes en 150 gram van de aardbeienpuree bij elkaar in een schaaltje.
Verwarm in de magnetron tot de gelatine gesmolten is en het mengsel ca. 60 graden Celsius is geworden of roer ze samen in een pannetje.
Voeg dit onder krachtig roeren toe aan de rest van de aardbeienpuree en meng vervolgens met de slagroom en met de kwark.
Tot slot de aardbeienblokjes toevoegen en goed doorroeren.
Maak de charlotte klaar.
Bekleed een cake vorm met huishoudfolie.
Snijd plakjes uit de cakerollen van ca. 10 mm.
Bedek de gehele binnenkant van de vorm met de plakjes en laat ze goed aansluiten.
Snijd de aardbeien in 4 en bedek de plakjes cake.
Giet de aardbeienmousse in de vorm.
Als je genoeg cakerol hebt, bedek de mousse met cakerol
Vouw de stukken loshangende huishoudfolie naar binnen tegen het uitdrogen.
Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast of in de vriezer.
Kijk of de mousse goed is opgesteven, anders zakt je taart in.
Garneer met wat verse aardbeien.