- 1 blik tomatenblokjes
- 1 zakje Chinese groentepakket naar smaak (bijvoorbeeld hier: kool, taugé, sperziebonen, prei, bamboe scheutjes)
- 2 bouillon blokjes (kip)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilets
- 100 g mie of noedels
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels ketjap
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel azijn
- 1 Spaanse peper (met of zonder zaadjes naar smaak)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 liter water
- 4 eieren + 4 eetlepels melk
- peper en zout
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels bos uitjes
Als Française ben ik niet echt thuis in de aziatische keuken maar zoek naar recepten die me wel aanspreken, zoals die soep.
Ik heb van meer recepten mijn eigen variant gemaakt.
Snijd de ui, de knoflook en Spaanse peper fijn.
Bewaar 1 eetlepel peper.
Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui samen met de knoflook en de peper.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Bak nu de kipfilet.
Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree en bak nog 3 minuten mee.
Blus met het water.
Voeg nu de gemberpoeder, gembersiroop, suiker, ketjap, azijn maar ook de groentepakket en de bouillonblokjes toe, zet het vuur laag en laat de soep, 50 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de noedels of mie toe.
Laat nog 10 minuten koken.
Maak een papje van de maizena met 2 eetlepels water en giet het in de soep.
Laat de soep rustig zacht koken en iets dik worden.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Klop de eieren samen met de melk, breng op smaak met peper en zout.
Verwarm 1 lepel olie in een koekenpan en bak de omelet en snijd hem in reepjes.
Serveer de soep in kommetjes, garneer met stukjes omelet, stukjes peper en bos uitjes ringetjes.