- Chocolade reepjes (puur, van goede kwaliteit, 70 %)
- ballonnen
- bakpapier
Laat de chocolade reepjes smelten in de magnetron, 2 minuten of op Bain marie (een kom in een pan met water).
Roer de chocolade goed door tot hij glanzig wordt.
Laat hem even afkoelen.
Blaas de ballonnen dat je nodig hebt.
1 ballon per cup.
Doop de ballon dan langzaam in de chocolade en draai het rond.
Is de halve ballon goed bedekt? Dan mag de ballon op het bakpapier.
Omdat ik er een kopje van wil maken heb ik eerst met een lepel, een rondje van chocolade op het bakpapier gemaakt.
Hierop plaatsje de ballon en zo heb je ook een voetje onder je kopje.
Laat de cups hard worden.
Pak dan een naald en prik de ballonnetjes door en doe de ballonnen heel voorzichtig los.
Tip: een beetje boter laten smelten, wrijf wat boter op de ballonnen met een stukje keukenpapier, zo kunnen de ballonnen echt niet aan de chocolade plakken!
Ik heb een witte chocolade mousse in de cups gedaan.
Om het toetje een chic accent te geven, heb ik chocolade lepels en krullen gedaan.