- 6 eieren
- 150 g fijn suiker
- 50 g maïzena
- 3 el cacao poeder
- 2 zakjes vanille suiker
- 50 g bloem
- 1 /2 pakje bakpoeder
- 1 bak mascarpone
- 1 eigeel
- 1 zakje vanille suiker
- 3 el fijne suiker
- 4 el kersenjam
- 1 blikje kersen
- 1 eetlepel rum
- 1 pakje slagroom
- 1 potje chocolade pasta
Zelf verzonnen recept met als voorbeeld de black forest cake.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille suiker.
Spatel de bloem, de maizena, de bakpoeder met de cacaopoeder voorzichtig door de eiermassa.
Klop de eiwitten stijf en stapel ze door de eiermassa.
Vet een bakvorm met boter en bloem in (springvorm).
Vul de bakvorm met het beslag en plaats onmiddellijk in de oven. Bak de biscuit ongeveer 30 à 35 minuten op 160°C.
Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Meng de mascarpone met de eidooier, de suiker en de vanille suiker.
Klop de slagroom stijf en stapel door de mascarpone.
Snijd de biscuit overlangs door in tweeën.
Meng de kersen met rum en water. Laat 1 uur staan.
Daarna laat ze uitlekken.
Besmeer de eerste laag met jam en kersen.
Besmeer bovenop met het mascarpone mengsel (bewaar 3 eetlepels voor later).
Besmeer het bovenst laag met chocolade pasta.
Decoreer met de rest van het mascarpone mengsel (met behulp van een ring).
Strooi wat cacao poeder bovenop.
Zet de cake een uur in de koelkast, voorzichtig ingepakt in alu folie.