Door: Dominique op 3 - 11 - 2016 in de categorie Toetjes en gebak
Ingredienten
Voor de mini meringues
  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel maïzena
  • 1/2 theelepel witte wijn azijn
  • 100 g suiker
Voor de ganache
  • 50 g melk chocolade
  • 50 ml slagroom
Voor de topping
  • 10 kruidennoten
  • 1 flesje caramel saus (voor ijsjes)
Keuken: Bereidingstijd: 95 min. Portie(s): 7 personen

Zelf verzonnen recept van kleine meringues, gevuld met chocolade ganache, met een topping van kruidennoten kruim.

 

20161102_143928_resizedMaak een kom goed schoon met een stuk keuken papier en citroensap.
Klop de eiwitten, wanneer ze beginnen te stijven, voeg er de azijn en de maïzena toe.
Klop twee minuten en voeg er de suiker.
Als de schuim goed stijf is, glad is en mooie pieken vormt, is hij goed.

 

 

 

20161102_145436_resized20161102_145430_resized

Doe de schuim in een spuit en maak mooie grote toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Verkruimel de kruidennoten en strooi de kruim boven de meringues.

 

 

Zet de bakplaat ongeveer 1,5 uur in de oven op 120 graden.
Ze moeten hard zijn aan de buitenkant maar zacht aan de binnenkant.
Laat de mini meringues daarna een uur met gesloten deur afkoelen.

20161102_172753_resized

Wanneer ze afgekoeld zijn, haal ze voorzichtig van de bakpapier en maak met een lepel een gat aan de onderkant.

 

 

 

Warm de slagroom op in een pan.
Voeg de chocolade stukjes erin, zet het vuur uit en klop met een gaarde tot de chocolade gesmolten is.
Vul de onderkant van de mini Pavlova’s met een lepel ganache.
Zet ze in een mooie schaal en laat de ganache stolen.

Giet de caramel boven de mini Pavlova’s.

20161102_182245_resized

20161102_182310_resized-2

 

 

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Pompoen Truffels

Datum: 29 - 10 - 2024

0 reacties

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties