- 3 eiwitten
- 1 theelepel maïzena
- 1/2 theelepel witte wijn azijn
- 100 g suiker
- 50 g melk chocolade
- 50 ml slagroom
- 10 kruidennoten
- 1 flesje caramel saus (voor ijsjes)
Zelf verzonnen recept van kleine meringues, gevuld met chocolade ganache, met een topping van kruidennoten kruim.
Maak een kom goed schoon met een stuk keuken papier en citroensap.
Klop de eiwitten, wanneer ze beginnen te stijven, voeg er de azijn en de maïzena toe.
Klop twee minuten en voeg er de suiker.
Als de schuim goed stijf is, glad is en mooie pieken vormt, is hij goed.
Doe de schuim in een spuit en maak mooie grote toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verkruimel de kruidennoten en strooi de kruim boven de meringues.
Zet de bakplaat ongeveer 1,5 uur in de oven op 120 graden.
Ze moeten hard zijn aan de buitenkant maar zacht aan de binnenkant.
Laat de mini meringues daarna een uur met gesloten deur afkoelen.
Wanneer ze afgekoeld zijn, haal ze voorzichtig van de bakpapier en maak met een lepel een gat aan de onderkant.
Warm de slagroom op in een pan.
Voeg de chocolade stukjes erin, zet het vuur uit en klop met een gaarde tot de chocolade gesmolten is.
Vul de onderkant van de mini Pavlova’s met een lepel ganache.
Zet ze in een mooie schaal en laat de ganache stolen.
Giet de caramel boven de mini Pavlova’s.