- 200 g bloem
- 2 eetlepels maïzena
- 1 ei
- 1/2 pakje bakpoeder
- 250 ml bruisend water (Spa rood)
- 6 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels kweepeer jam/ internet bij dille&Camille
- 1 geperst knoflook teentje
- 6 eetlepels aioli en 3 eetlepels kweepeer jam
- 1 hele chorizo
- 1/2 liter zonnebloemolie
- Kleine houten stokjes
Gefrituurde chorizo plakjes in beslag en als dipsaus een aioli met kweepeer jam.
Heerlijk!
Maak de kweepeer aioli klaar:
Meng 6 lepels mayonaise met 3 eetlepels kweepeer jam en een geperst teentje knoflook.
Maak het beslag klaar:
Meng de bloem met de maizena, gist, bruisend water en een ei.
Snijd de chorizo in plakjes.
Zet alle plakjes op stokjes.
Verwarm debolie in een pan.
Dop de chorizo in het beslag en frituur ze 4 minuten.
Zet ze op een bord met bakpapier.
Serveer de lollies met de aioli.