- Sap van 2 citroenen
- Rasp van 4 citroenen
- 300 g fijne kristalsuiker
- 225 g ongezoute roomboter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 200 g natural roomkaas ( monchou)
- 50 g poedersuiker
- 75 g ongezoute roomboter
- 100 g Lemoncurd
Verwarm de oven 180 graden voor.
Vet een brownie vorm met boter en zet een bakpapier vel op de bodem.
Klop de boter met de suiker, een paar minuten.
Voeg de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
Voeg de rasp en sap van de citroen toe.
Voeg nu de bloem, de vanille suiker en de bakpoeder toe en klop tot een mooi gladde beslag.
Stort het beslag in de brownie vorm, strijk het glad en bak de cake 25 minuten.
Prik met een mes om te controleren dat hij gaar is ( mes blijft dan droog).
Laat de brownie afkoelen en zet hem in een platte schaal.
Tijdens het afkoelen van de brownie, maak de Lemoncurd roomkaas topping:
Klop de roomkaas met de boter en de Lemoncurd tot een luchtige crème.
Strijk de Lemoncurd creamcheese op de brownie.
Met een lepel strijk een beetje Lemoncurd op de crème.
Zet de brownie, afgedekt, in de koelkast.