- 200 g mariakoeljes ( of petit beurre
- 150 g roomboter
- 500 g kwark
- 250 ml slagroom
- 1 zakjes vanille suiker
- 100 g suiker
- 9 gelatine vellen
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- Rasp van 1 citroen
- Sap van 2 citroenen
- 4 eetlepels citroen custard
- 2 eetlepels crème fraiche
- 2 eetlepels water
Simpel en lekker fris bavarois taart.
Laat de boter smelten in een pannetje.
Zet de koekjes in een gesloten zak en stamp ze fijn.
Meng de boter met de koekjes.
Zet 2 vellen plastic film op de bodem van een ronde cake vorm of springvorm.
Stort de koekjes erin en druk met een lepel en de rug van je hand goed aan.
Zet de gelatine vellen in een kom met water en laat ze 5 mn wekken.
Klop de kwark samen met 2 eetlepels slagroom, de zuiker, de vanille suiker en de citroensap.
Klop de slagroom stijf met het citroenrasp en 1 eetlepel suiker.
Verwarm in een pannetje het sinaasappelsap.
Knijp de gelatine vellen tussen je vingers goed uit en gooi het water weg.
Zet de gelatine vellen terug in de kom en meng ze samen met het sinaasappelsap tot ze opgelost zijn.
Meng nu het sinaasappelsap met de kwark.
Meng nu de opgeklopte slagroom met de kwark.
Verdeel de kwark op de koekjes bodem.
Laat in de koelkast 3 uur opstijven.
Na 3 uur meng 2 eetlepels water met 2 eetlepels custard en 2 eetlepels crème fraiche en roer ze samen tot de custard goed gesmolten is.
Laat de custatd 15 kinuten afkoelen en verdeel het op de taart.
Zet de taart 2 uur in de koelkast.