- 185 g bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 200 g fijne suiker + 65 g voor de siroop
- 65 g boter
- 2 citroenen
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 100 g poeder suiker
- 1 snufje zout
Verwarm de oven op 160 graden (4-5) voor.
Klop samen de eieren, de suiker en de rasp van de citroenen tot het mengsel wit wordt.
Voeg de slagroom, de zout, de bloem en de bakpoeder toe en klop goed door.
Voeg daarna de gesmolten boter toe.
Vet een cake vorm in met wat boter en giet het beslag in de vorm.
Bak de cake 45 minuten in de oven.
Laat de cake even afkoelen op een rooster.
Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap.
Maak het warm in een pannetje.
Giet de icing over de afgekoelde cake.
Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten.
Laat de icing hard worden en geniet lekker van de citroencake.