- 200 g simpele koekjes (Maria bijvoorbeeld)
- 100 g roomboter op kamer temperatuur
- 3 theelepels Speculaas kruiden of kaneel
- 1 blik a 400 ml gecondenseerde volle melk met suiker (In Nederland van Frieshe Vlag)
- 2 zakjes vanille suiker
- 3 eieren
- 1 citroen
- sinaasappelsap
- bakpapier
Zelf verzonnen recept van taart met een bodem van Maria koekjes en een vulling van citroen, sinaasappel en gecondenseerde melk.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpan met de speculaas kruiden en meng door de koekjes.
Verdeel mengsel over de bodem van de taartvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de gecondenseerde melk samen met de eieren en de vanille suiker.
Rasp de citroen en pers hem uit.
Voeg de sinaasappelsap aan de citroensap tot je 125 ml sap maakt.
Voeg nu de rasp en de sap aan het melkmengsel toe en meng goed samen.
Verdeel de vulling over de bodem.
Bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven.
Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.