- 1/2 witte kool
- 1 appel
- 4 wortelen
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yhoghurt
- peper en zout
- 1 theelepels dijon mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 1 handje vol rozijntjes
- 2 eetlepels verse peterselie
Veel mensen denken dat het recept van “Cole slaw”, uit de Verenigde Staten af komt maar het geschiedenis vertelt iets ander. In een Nederlands receptenboek uit 1770, “The Sensible Cook: Nederlands Foodways in het Oude en Nieuwe Wereld”, staat een recept vermeld met dunne reepjes kool gemengd met gesmolten boter, azijn en olie. Later in de 18e eeuw, werd de kool salade met mayonaise bereid. De term coleslaw werd in 1860 gebruikt.
Haal de buitenste bladeren van de kool en verwijder de stronk. rasp of snijd de bladeren in flinterdunne reepjes.
Rasp de appel en de wortelen fijn.
Hak de peterselie fijn.
Meng de kool samen met de wortelen en de appel.
Maak de dressing door de mayonaise, samen met de yoghurt, de mosterd, de peterselie en de citroensap te mengen.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng de kool salade met de dressing en voeg de rozijntjes toe.
Laat de salade, afgedekt in de koelkast, 1 uur.