- 500 g rauwe bieten
- olijfolie
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 5 teentjes knoflook
- peper en zout
- 2 eetlepels marjolein of tijm
- 200 g couscous
- olijfolie
- peper en zout
- handjevol verse munt en peterselie
- 1 -2 citroenen
- 1 pakje Feta
healthy food recept.
Het recept is van Jamie Oliver.
De geroosterde bieten zijn heerlijk samen met de zoute kaas, de kruiden en de couscous.
Snijd de bieten in vieren, zonder ze te pelen.
Bekleed een oven schaal met alufolie.
Meng de bieten samen met de azijn, de marjolein en 3 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de bieten in de ovenschaal en voeg de knoflook teentjes erbij (met schil).
Zet de bieten in de oven en bak ze minimaal 90 minutenop 180 graden.
Prik ze met een mes om te kijken of ze zacht zijn.
Laat ze afkoelen.
Wanneer ze afgekoeld zijn, pel ze af en snijd ze blokjes.
Maak de couscous klaar.
Laat ongeveer 1 liter water koken.
Doe de couscous in een kom.
Voeg wat water toe, tot 1 cm boven de couscous.
Zet een deksel of een bord op de kom en laat de couscous garen.
voeg wat zout en 1 eetlepel olijfolie toe en roer met een vork om de couscous los te maken.
Laat de couscous koud worden.
Meng 3/4 van de bieten met de couscous.
Voeg de sap van 1 citroen, peper, zout en 3 eetlepels olijfolie toe en meng goed door.
Proef de couscous en voeg eventueel wat citroensap of wat olie toe.
Hak de peterselie en de munt fijn.
Zet de couscous op een serveer schaal.
Verdeel de rest van de bieten erop.
Verkruimel de feta erop en besprenkel wat olijfolie erboven.
Zet de couscous salade in de koelkast.