- 150 g bloem
- 50 g maizena
- 3 eieren
- 3 el suiker
- 3 el olie
- 1,5 glas melk
- 1,5 glas water
- 1 pakje bakpoeder
- 1 pakje vanille suiker
- 1 tl rum
- 1 tl oranjebloesem water (te koop in Marokkaanse toko)
- vloeibare margarine
- 1 tl vanille essence
- 1 tl citroen essence
- 6 eidooiers
- 150 gram suiker
- 30 gram bloem, gezeefd
- 30 gram maizena
- 6 dl melk
- Vanillestok, of 2 kleine theelepeltjes vanille-extract
Maak eerst de crêpes klaar
Meng in een kom de bloem, de maizena en de bakpoeder.
Voeg er één voor één de eieren, de olie, de rum, de vanille suiker, de suiker, de vanille essence, de citroen essence en het oranjebloesem water aan toe en klop alles tot een gladde massa.
Giet al kloppend heel langzaam de melk en de water toe.
Klop alles tot een gladde massa, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. U kunt dit met de mixer doen.
Laat het beslag nu minstens 20 minuten rusten.
Vet een koekenpan of crêpes pan met wat vloeibare margarine en verhit de pan.
Ongeveer 4 eetlepels of 1 soeplepel beslag in de pan scheppen, de pan optillen en met een draaiende polsbeweging het beslag tot een flinterdun laagje over de bodem verspreiden.
Een crêpe moet licht en dun zijn.
Bak tot de rand van de crêpe krimpt en licht bruin wordt.
Neem een stapel en keer er de crêpe mee om. Ik doe dat met mijn vingers.
Laat nog 1 minuut bakken.
tip:
vet met een prop keukenpapier de pan voor elke crêpe, in met wat margarine.
Het maakt je pan schoon en het plakt niet op de bodem van je pan.
Maak de crème patissiere
Klop de eidooiers en 2/3 van de suiker romig in een kom en klop er dan de bloem met maizena door.
Breng 6 dl melk met de resterende suiker en de vanillestok zachtjes aan de kook.
Haal de vanillestok eruit, giet wat hete melk bij het eimengsel, blijf roeren.
Giet het eimengsel dan in de pan met hete melk en en breng voorzichtig al roerend aan de kook tot er luchtbellen in de crème ontstaan. Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door.
Giet de crème over in een schone kom en laat afkoelen.
Nu maak je de taart
Leg een crêpe op een bord.
Besmeer met de crème.
Leg een crêpe bovenop.
Doe dat tot de crème op is.
Leg in de koelkast, minimaal 2 uur.