- 4 stukken witte vis naar keuze (Kabeljauw bijvoorbeeld )
- 2 x salt & vinegar chips
- 100 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1/2 fles bier
- Peper
- 1/4 liter zonnebloemolie
- Keukenpapier
- Sauce tartare
- 1 kg frieten
Fish & chips is een typisch gerecht uit Engeland.
Lekker met Sauce tartare
Ik heb salt & balsamicoazijn chips gemalen en toegevoegd aan het bierbeslag.
Maal de eerste zakje chips in je handen.
In een kom, meng de bloem, de bakpoeder, de chips en de bier, breng op smaak met peper, to een mooi beslag.
Laat het rusten.
Verwarm de frietpan voor.
Maal met je hand de 2e zak chips.
Dop de vissen, een per een, in het beslag en daarna in de chips.
Met je handen, druk de chips en beslag goed op de vissen.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak de frieten, krokant en goudbruin.
Laat ze uitlekken en zet ze in een kom bekleed met keukenpapier.
Pak voorzichtig de vissen en bak ze, beide kanten 4 minuten.
Zet ze op een bord op een keukenpapier.
Serveer wat Sauce Tartare in 4 kommetjes.
Serveer de vissen met frieten en saus.