-
500 gram bloem
-
60 ml melk
-
30 ml olie
-
190 ml water
-
7 g gist (hier bakpoeder, ze zijn te dik maar ook lekker)
-
5 g zout
Dürüm in het Turks betekent letterlijk “opgerold”.
Het kan gevuld worden met vlees of groenten
Dürüm” is qua vorm gelijk aan de Mexicaanse tortilla maar is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel.
Ik had bakpoeder gebruikt in plaats van gist en ze zijn net te dik geworden.
Roer alle ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in een kom 15 minuten rijzen.
Kneed even het deeg na het rijzen door en verdeel het in 10 bolletjes.
Leg deze op een schaal en dek ze af met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Rol het bolletje uit tot een ronde, heel dun lap deeg .
Neem een koekenpan en warm deze alvast op op het gas (geen vet).
Laat de Dürüm garen op middelhoog vuur, beide kanten, 3 minuten elk kant.
Als de Dürüm aan beide kanten mooi gekleurd is, leg je hem op een theedoek en leg er direct een andere theedoek overheen, hierdoor blijven ze ook na het afkoelen zacht.
Ga zo door tot het deeg op is.