Lahmacun is een kleine, dunne, platte brood , met erop vlees en kruiden. Het lijkt op een pizza maar met minder beleg. Maak het deeg klaar: Meng alle ingrediënten samen, kneed ze tot een mooi, soepel deeg. Zet een plastic film erop en laat 1 uur rusten. Pel de knoflook Lees verder...
Heerlijk recept van Turkse brood. Meng in een kom de gist met de suiker en het lauw water. Laat staan totdat er belletjes bovenop onstaan, ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van de bloem, de olie en de zout toe en meng goed tot al de bloem opgenomen is. Voeg Lees verder...
Heerlijke taartjes met een frisse vulling. Laat 8 bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht. Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Halveer de tomaatjes. Verkruimeel de kaas in een schaal. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit erin de uien en de Lees verder...
Pides zijn kleine Turkse platte pizza’s in vorm van bootjes. Lekker rijk gevuld en toch lekker fris door de sla en de knoflooksaus bovenop. Het is veel werk maar het is de moeite waard. Dit recept is mijn eigen versie van Pides. Maak het deeg klaar en laat het rijzen Lees verder...
Maak de Dürüm klaar. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen. Verwarm de olie in een koekenpan of in een wok. Bak de ui samen met de knoflook en de peper. Voeg de paprika en de prei Lees verder...
Dürüm in het Turks betekent letterlijk “opgerold”. Het kan gevuld worden met vlees of groenten Dürüm” is qua vorm gelijk aan de Mexicaanse tortilla maar is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel. Ik had bakpoeder gebruikt in plaats van gist en ze zijn net te dik geworden. Roer alle Lees verder...