- 1/2 brood, gesneden wit casino
- 100 g gerookte zalm
- 6 eieren
- 1 theelepel mierikswortel
- 1 eetlepel mayonaise
- Peper, zout
- 1 komkommer
- 1 pak monchou
- 1 theelepel verse dille
Lekker voor een high tea, een feestje of voor de paasbrunch.
Kook de eieren in ruim water, 9 minuten.
Laat ze schikken in koud water en pel ze af.
Prak ze in een kommetje met een vork.
Meng de eieren met mierikswortel en een lepel mayonaise.
Breng op smaak met peper en 1 eetlepel verse Peterselie.
Pel de komkommer. Snijd dunne plakken in de lengte met een kaasschaaf.
Zet ze in vergiet, meng met een halve theelepel zout en laat ze uitlekken.
Snijd de korstjes van elke sneed brood.
Smeer met het ei mengsel op sneed.
Zet een paar plakjes zalm erop.
Zet een sneed brood erop.
Doe een paar plakjes komkommer op de brood.
Zet een sneed brood erop.
Smeer met het ei mengsel en doe een paar plakjes zalm.
Zet erop de laatste sneed erop.
Smeer hem met mon chou en strooi wat verse dille.
Snijd in de diagonale en nog een keer in diagonale. Prik de mini sandwishes met cocktailprikkers.