Door: Dominique op 14 - 04 - 2016 in de categorie Koude voorgerechten, Tapas, Hapjes en Antipasti, Voorgerechten
Ingredienten
  • 1 pak filodeeg (vel 7 x 7 cm, Lidl)
  • alufolie
  • 50 g margarine of boter
 
  • 1 pakje gerookte zalmfilet
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel bieslook
  • 4 eetlepels verse spinazie
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 8 personen

Ik zag dit borrel recept op internet en vond het een geweldig idee.
Het moeilijkste in dit recept is een vulling verzinnen.
Klein voor de borrel, geserveerd in een glaasje of groot voor een heerlijk voorgerecht, geserveerd met sla, de hoorntjes zijn buiten lekker krokant en binnen lekker romig.

Vouw de hoorntjes in alufolie.
Neem een vierkant vel alufolie.
Vouw het vel in tweeën.
Doe dat nog een keer.
Rol de folie in de vorm van een hoorntje op.

13000501_1239089299453063_1567613478_o
12969342_1239089896119670_2113135147_n

 

 

 

 

 

 

 

 

13010158_1239092786119381_1202822539_oSmeer de filodeeg vellen in met de gesmolten boter.

Zorg dat de niet gebruikte vellen onder een vochtig theedoek blijft tegen uitdroging.

Snijd een cirkel uit het deeg uit en vouw hem in tweeën.
13009757_1239094182785908_743181636_o

Maak kleine cirkels met een schaaltje voor een borrel hapje, en maak grote cirkels met een dessert bord voor een voorgerecht.

 

 

 

13010143_1239105252784801_2008424899_oDraai de vellen filodeeg om de alufolie tot hoorntjes.

Draai ze straks op de alufolie hoorntjes om.

 

 

 

12986688_1239110999450893_929421062_oBak de hoorntjes 10 mn in de oven op 200 graden, tot ze mooie goudbruin en krokant zijn geworden.

 

 

Haal daarna voorzichtig de hoorntjes eraf en laat ze afkoelen.

Maak de vulling:

Snijd de zalm in kleine blokjes.
Hak de peper fijn.
Knip de bieslook.
Hak de spinazie fijn.

Meng de yoghurt, de mayonaise, de peper, de citroensap, de bieslook en de spinazie samen.
Als de vulling  door de yoghurt te vloeibaar is geworden, voeg wat mayonaise toe.
Breng goed op smaak met peper en zout.

Vul de hoorntjes met de vulling en serveer.

13015095_1239143709447622_561864005_n13016374_1239147459447247_945579166_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties