- 1 pak filodeeg (vel 7 x 7 cm, Lidl)
- alufolie
- 50 g margarine of boter
- 1 pakje gerookte zalmfilet
- 1/2 Spaanse peper
- 1/2 theelepel citroensap
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel bieslook
- 4 eetlepels verse spinazie
- peper en zout
Ik zag dit borrel recept op internet en vond het een geweldig idee.
Het moeilijkste in dit recept is een vulling verzinnen.
Klein voor de borrel, geserveerd in een glaasje of groot voor een heerlijk voorgerecht, geserveerd met sla, de hoorntjes zijn buiten lekker krokant en binnen lekker romig.
Vouw de hoorntjes in alufolie.
Neem een vierkant vel alufolie.
Vouw het vel in tweeën.
Doe dat nog een keer.
Rol de folie in de vorm van een hoorntje op.
Smeer de filodeeg vellen in met de gesmolten boter.
Zorg dat de niet gebruikte vellen onder een vochtig theedoek blijft tegen uitdroging.
Snijd een cirkel uit het deeg uit en vouw hem in tweeën.
Maak kleine cirkels met een schaaltje voor een borrel hapje, en maak grote cirkels met een dessert bord voor een voorgerecht.
Draai de vellen filodeeg om de alufolie tot hoorntjes.
Draai ze straks op de alufolie hoorntjes om.
Bak de hoorntjes 10 mn in de oven op 200 graden, tot ze mooie goudbruin en krokant zijn geworden.
Haal daarna voorzichtig de hoorntjes eraf en laat ze afkoelen.
Maak de vulling:
Snijd de zalm in kleine blokjes.
Hak de peper fijn.
Knip de bieslook.
Hak de spinazie fijn.
Meng de yoghurt, de mayonaise, de peper, de citroensap, de bieslook en de spinazie samen.
Als de vulling door de yoghurt te vloeibaar is geworden, voeg wat mayonaise toe.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Vul de hoorntjes met de vulling en serveer.