Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
  • 1 sinaasappel
  • 1 blok geitenkaas of ricotta
  • 1 citroen
  • 1 handje vol walnoten
  • 1 handje vol peterselie
  • tijm
  • 1 prei
  • 3 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • 1 ui
  • 2 tl curry poeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 pak filodeeg
  • 1 zak spruitjes
  • 1 kop gesmolten boter of vloeibare boter
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

van 2 recepten heb ik een taart gemaakt.
Eerst, heb ik een recept met spruitjes in de wok gebruikt en daarna een recept van filotaart met groenten.
het resultaat is verbluffend, het is goed gelukt en super lekker!

Tip:

Als je niet van geitenkaas houdt, gebruikt crème fraîche of ricotta

Rasp de schil dun van de sinaasappel en van de citroen.
snijd de ui fijn en de prei in ringen.
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui en de prei met de tijm zachtjes 3 minuten.
Voeg er de curry poeder toe.
Roer de spruitjes en sinaasappelrasp erdoor. Voeg de sap van de sinaasappel, de sap van een half citroen en een glas water toe en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ca. 7 min. beetgaar. Laat de spruitjes afkoelen.
Bestrijk de vorm royaal met boter en bestrijk elke filodeeg vel met boter.
Leg ze een voor een vanaf het midden op de bodem van de taartvorm, de helft van de strook hangt dus buiten de vorm. Leg ze in een cirkel. In het midden overlappen de vellen elkaar.
Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Schep het spruitjes mengsel, de eieren en naar smaak zout, peper en chilipeper erdoor.
Schep het spruitjes mengsel op het deeg in de vorm.
bak in een koekenpan zonder vet de walnoten goud bruin en snijd ze grof.
strooi de walnoten erop.
sla dan de filodeeg vellen naar binnen op de vulling.
Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 min. gaar en goudbruin.
Laat de taart in de vorm 5 tot 10 min. afkoelen.
Haal hem vervolgens uit de vorm en zet hem op een schaal.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties