- 1 stuk vis per persoon naar keuze
- 1 el munt
- 1 el peterselie
- 1 el dille
- 1 el kervel
- 1 el bieslook
- 1 el gemberpoeder
- 50 g spekjes
- 1/2 rode paprika
- 10 cups koffiemelk (in plaats van crème fraîche)
- 1/2 ui
- 1/2 prei
- 4 el droge kokos
- 3 teentjes knoflook
- 3 el paneermeel
- 1 pak van 10 blaadjes bladerdeeg
- peper en zout
- margarine
Na en kijkje in mijn koelkast, kruidentuin, voorraadkast en diepvries, verzin ik nog steeds mijn eigen nieuwe lekkere versies van hartige taart, quiche of andere recepten. Ik zoek ook inspiratie en ideeën in kookboeken en websites. Een zoektocht naar perfectie, naar perfecte smaken, naar iets heel lekker! Het is een hobby, een passie, een liefde en ik vind koken, keer op keer, heel leuk om te doen! Het maakt me gelukkig, geeft me rust en ik vind leuk om het met jullie te delen! Een tip: Het is beter om de vis goed te bakken maar de groenten ook. Zo voorkom je dat de bodem van je taart nat wordt. koffie melk is een goede alternatief voor crème fraîche en is lichter.
Verwarm de oven op 210 graden voor.
Bak de vis in margarine.
Snijd de paprika, de prei, de ui.
Hak de bieslook, samen met de peterselie, de knoflook en de munt fijn.
Bak de spek samen met de prei, de ui en de paprika.
Snijd de vis in blokjes.
Meng samen in een kom, de kruiden, het knoflook mengsel, de vis, de paprika, de kokos, de koffiemelk en het prei mengsel.
Bedek een springvorm met bakpapier.
Bedek de bodem met 8 blaadjes bladerdeeg.
Prik ze met vork en strooi de paneermeel eroverheen.
Buig de randen weer terug over de vulling en gebruik de overige 2 blaadjes bladerdeeg om het midden te bedekken.
Zet de taart, 40 minuten in de oven.