- 300 g bloem
- Snufje zout
- 4 g droge gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 180 ml lauw water
- 200 g spekjes
- 200 ml crème fraiche
- 2 grote uien
- 10 g verse tijm
- 10 g verse peterselie
- Peper en zout
Flammkuchen betekent “tarte flambée”. Het is een soort pizza met een heel dun laag met altijd een topping van crème fraiche, spekjes en uien.
Er zijn heel veel recepten, dit is mijn eigen versie
Maak het deeg klaar:
Meng de bloem, de olie, het lauw water, de droge gist en de zout.
Kneed tot een mooi, soepel deeg.
Zet een doek erop en laat het 30 minuten rijzen.
Snijd de uien in dunne ringen.
Snijd de champignons in dunne plakken.
Meng in een kom de uien, de tijm, de spekjes en de champignons en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Rol het deeg uit heel dun en zet het op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel het crème fraiche mengsel erop.
Strooi wat peterselie erop.
Bak de flammkuchen in de oven 25 minuten op 220 graden.