- 1 ronde cakevorm
- 4 appels
- 2 eieren
- Veventueel 1 el rhum of cointreau
- 6 el fijne suiker
- 6 el olie
- 6 el melk
- 18 plate el bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 zakje vanillesuiker
- Wat boter met 1 eetlepel bloem om de cakevorm in te vetten.
…Mijn moeder maakte het heel vaak, het is makkelijk, luchtig, fruitig en lekker!
Oven voorverwarmen.
Elektrische oven: 160 °C; Heteluchtoven: 140 °C
Cakevorm met wat margarine invetten en “plak” er bakpapier in of strooi er bloem in en klop overtollig eruit.
Tip- ik smelt de margarine in de magnetron en dan “kwast” ik de cakevorm in.
Schil de appels en snij ze in partjes.
In een kom alle ingrediënten samen mengen tot een gladde massa.
Giet het beslag in een cakevorm en verdeel de appel op het beslag.
Bak de cake ongeveer 40 min.
Het 1e half uur de oven niet open doen.
Haal uit de oven en test met een satéstokje of een mes of de cake gaar is, als hij gaar is, kleeft er niets meer aan het stokje.
Laat de cake ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen.