- 150 g bloem
- 50 g maizena
- 4 eieren
- 3 el suiker
- 3 el olie
- 1,5 glas melk
- 1,5 glas water-
- 1 pakje bakpoeder
- 1 pakje vanille suiker
- 1 tl rum
- 1 tl oranjebloesem water (te koop in Marokkaanse toko)
- vloeibare margarine
- 1 tl vanille essence
- 1 tl citroen essence
Voeg er één voor één de eieren, de olie, de rum, de vanille suiker, de suiker, de vanille essence, de citroen essence en het oranjebloesem water aan toe en klop alles tot een gladde massa.
Giet al kloppend heel langzaam de melk en de water toe.
Klop alles tot een gladde massa, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. U kunt dit met de mixer doen.Laat het beslag nu minstens 20 minuten rusten.
Vet een koekenpan of crêpespan met wat vloeibare margarine en verhit de pan.
Ongeveer 4 eetlepels of 1 soeplepel beslag in de pan scheppen, de pan optillen en met een draaiende polsbeweging het beslag tot een flinterdun laagje over de bodem verspreiden.
Een crêpe moet licht en dun zijn.
Bak tot de rand van de crêpe krimpt en licht bruin wordt.
Neem een stapel en keer er de crêpe mee om. Ik doe dat met mijn vingers.
Laat nog 1 minuut bakken.
Presenteer de crêpes met wat suiker of jam of nutella.
tip:
vet met een prop keukenpapier de pan voor elke crêpe, in met wat margarine.
Het maakt je pan schoon en het plakt niet op de bodem van je pan.