- 1 verse worstje per persoon
- 2 aardappelen per persoon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillon blokje
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
- 1 bak champignons
- 1/2 kopje verse peterselie
- 2 eetlepels bloem
Fricassée de saucisses is een lekker ovenschotel met worst in een saus uit Toulouse.
Een “comfort food” recept!
Pel en snijd de aardappelen in blokjes.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de rozemarijn, de knoflook en de peterselie fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Bak de worsten in een koekenpan met olijfolie, 10 minuten.
Haal ze van het vuur af en leeg ze opzij.
Voeg de uien, de champignons en de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
Maak de bouillon klaar met 250 ml gekookt water en de bouillon blokje.
Voeg de bloem toe aan het ui-champignons mengsel en bak nog een paar minuten.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door.
Voeg nu de peterselie, de rozemarijn, de crème fraîche en de mosterd toe, roer goed door, laat de saus op laag vuur iets dikker worden en zet het vuur uit.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen in een ovenschaal.
Verdeel de saus en de worsten bovenop en bak de fricassée, 30 minuten, in de oven op 180 graden en daarna nog 1 uur op 160 graden.