- 2 aardappelen per persoon
- 1 courgette
- 3 kipfilets
- 1 rode paprika
- 2 lente uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3 theelepels Ras el hanout (Marokkaanse kruiden mix)
- 2 eetlepels peterselie
- 2 bollen Mozzarella
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels knoflooksaus (of meer, naar smaak)
- 1 bak 2 kleuren tomaatjes
- 1 komkommer
- peper en zout
- olijfolie
Healthy food recepten.
Ik vind echte kapsalon niet zo lekker, te nat, te vet en ik vind shoarma kruiden niet lekker.
Dit is mijn eigen versie van kapsalon, ook moet ik het niet zo noemen.
Lekkerder, frisser en gezonder, dit ovenschotel is een aanrader!
Snijd de kipfilets in blokjes.
In een kom meng de kipfilets blokjes met de Ras el Hanout, peper en zout.
Snijd de aardappelen in plakjes.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan of in een wok en bak de aardappelen, 10 minuten, goudbruin.
Giet het vet af.
Breng de aardappelen op smaak met een beetje zout en peper.
(op foto, voor 2 personen)
Snijd de ui in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak alle groenten, de ui, de lente uitjes, de knoflook en de kip samen, 10 minuten.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak nog 3 minuten.
Giet het vet af.
Breng op smaak met een beetje peper en zout en doe de groenten in de schaal op de aardappelen.
Rasp de Parmezaanse kaas en verkruimel de Mozzarella.
Verdeel de kazen in de schaal boven de groenten.
Zet in de oven, op 180 minuten, 30 minuten tot de kaas is gesmolten en goudbruin is geworden.
Op die punt, merkte ik dat vocht in de bodem van de schaal, uit de groenten kwam, dus heb ik het voorzichtig afgegoten.
Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Verdeel nu de knoflooksaus op de kaas.
Meng de komkommer en de tomaatjes in een kom en verdeel ze op de knoflooksaus.
Serveer meteen.