- 2 blikjes gepeeld tomaten
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- Verse peterselie en basilicum, peper en zout
- 1/2 pak tomaat-groeten sap
- 1/2 ui
- 1 eetlepel wijnazijn
- 2 gekookte eieren
- 1 zak croutons
- 1 komkommer
- 1 ui
Een koude Spaanse soep voor een zomerse warme dag.
Hak de uien in kleine stukjes.
Schil de komkommer en snijd in kleine stukjes.
kook de eieren hard, laat ze afkoelen, pel ze en hak ze fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
Schep komkommer, eieren, croutons en 1/2 ui, in aparte schaaltjes voor de garnering.
Doe de paprika’s, de uien, de gepeelde tomaten, de knoflook, de peterselie, en de basilicum in een blender en pureer.
Giet de gepureerde groenten in een schaal.
Roer de wijnazijn en de tomatensap er doorheen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Laat de soep minstens 4 uur in de koelkast.
Serveer stukjes croutons, komkommer, uien, en eieren bij de koude soep.