- 2 rode paprika's ronde zachte geitenkaasjes (petits chevres doux van President) 2 eieren 1 theelepel tijm blaadjes 30 gr bloem 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 ui, fijngehakt 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels witte wijn azijn 50 gr verse muntblaadjes, fijngehakt zout en peper
Lekker tapas hapjes voor kerst of Oud en Nieuw!
Verwarm de oven voor op 250 graden en rooster de paprika’s hierin zo’n 20 minuten (halverwege omdraaien).
Doe dan de paprika’s in een plastic zak en laat ze hier een kwartier in afkoelen.
Verwijder het velletje, snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaden en de zaadlijst.
Snijd de geitenkaasjes horizontaal doormidden.
Kluts de eieren en breng op smaak met zout, peper en de tijmblaadjes.
Doe de bloem op een plat bord.
Wentel de geitenkaasjes door de bloem, door de eieren en opnieuw door de bloem.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kaasjes aan beide zijden in circa 6 minuten goudbruin.
Doe de knoflook, ui, olijfolie, azijn en munt in een potje.
Draai het deksel erop en schud even flink.
Maak een torentje van geitenkaas en paprika.
Giet de vinaigrette erover.