- 2 teentjes knoflook
- 8 sjalotten of 2 uien
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels witte wijn azijn
- Handje vol muntblaadjes
- Handje vol peterselie
- Een beetje dille
- zout en zwarte peper
- margarine
- 1 stuk vis per persoon naar keuzen
Mijn papa vond in rivier vissen heel leuk, zijn lust en zijn leven samen met jagen.
Hij ving heel veel forel’s of zalm forel’s en mijn moeder bereidde ze op de BBQ met deze verrukkelijke saus erbij.
Verwarm de margarine in een koekenpan, strooi wat dille erop en breng op smaak met peper en zout.
Bak de visfilet’s erin, 20 minuten.
Maak je vinaigrette klaar.
Meng in een keuken machine, de munt blaadjes, de peterselie, de knoflook teentjes, de sjalotten of uien, de olie en de azijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de vis met de vinaigrette en bijvoorbeeld frieten, rijst of gekookte aardappelen.