- 1 kip van ruime kilo
- 2 aardappelen per persoon
- 1 hele bol knoflook
- 2 uien
- Olie
- Handvol verse peterselie
- 1 ons speklapjes
- zout en zwarte peper
Zo lekker!
Wrijf de kip van binnen en van buiten royaal in met peper en zout.
schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
pel en snijd de uien fijn.
Snijd de speklapjes in reepjes.
knip de peterselie fijn.
De helft van de uien, de helft van de speklapjes reepjes en de peterselie, samen mengen.
Breng het mengsel op smaak met peper en wat zout, wrijf de kip helemaal in met olijfolie en prop het mengsel in de kip.
Leg de kip in een braadslee, samen met de aardappelen, de rest van de ui en de rest van de speklapjes en alle teentjes knoflook (met schil)
Shenk nog wat olie erover.
Bak de kip 45 minuten.
Tip: ik prik een paar teentjes knoflook in de kip om extra smaak aan het vlees te geven.