- 1 bosje asperges, schoongemaakt
- 4 el balsamico azijn
- 4 theelepels olijfolie
- zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel vers citroensap
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 1/4 theelepel Franse mosterd
- 1 theelepel olijfolie
De asperges pelen en vermengen met 4 eetlepels olijfolie, zout en peper.
Over de grillpan verdelen en ongeveer 5 minuten roosteren tot ze net gaar zijn en lichtbruin beginnen te worden.
Halverwege de baktijd de asperges eenmaal omdraaien en met azijn blussen.
Gril nog 5 minuten.
De dressing bereiden als de asperges garen:
Citroensap, sjalotjes, dragon, mosterd en olijfolie in een kommetje vermengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Als de asperges gaar zijn over een schaal verdelen en de dressing erover schenken.