- 500 gram gehakt
- 1 ui fijn
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- verse peterselie
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kerrie poeder
- half kopje paneermeel
- bak-/braadboter
- peper
- zout
Je kan kleiner gehaktballen maken en ze voor de borrel serveren.
Gewoon heel lekker!
Ik heb ze met sla gegeten, morgen eet ik de rest met sperziebonen.
Hak de ui, de knoflook, de peterselie, de paprika in een keukenmachine heel fijn.
Voeg er de gehakt toe, breng op smaak met peper en zout.
Voeg dan de komijnpoeder, paneermeel en kerrie poeder toe.
Kneed het gehakt mengsel goed door elkaar.
Pak elke keer een klein deel van het gehakt mengsel in je hand.
Draai het deel, tussen je handen tot er een mooie ronde bal ontstaat, zonder zichtbare scheuren in het oppervlak.
Verwarm de bak/braadboter in een koekenpan en braad de gehaktballen, eerst op hoog vuur en daarna op laag vuur tot ze gaar zijn.
Draai ze regelmatig om.
Serveer met sla, aardappelen, groenten of gewoon met brood.