- 300 g rundergehakt
- 2 el paneermeel
- 2 uien
- 2 el kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 2 el peterselie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 125 ml crème fraîche
- margarine of chroma
- 1 pakje tomatenpuree
- champignons en rode paprika (hier niet)
Maak de gehakballetjes klaar.
Snijd een ui heel fijn en pers een teentje knoflook.
voeg er de gehakt, 1 el peterselie, de kerriepoeder de paneermeel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Alles flink door elkaar kneden en er balletjes van maken met een diameter van ong. 2cm.
Bak de gehaktballetjes in de chroma, een paar minuten en blus ze met water, laat dit nog 10 mn zacht koken.
Maak de tomatenroomsaus klaar.
Snijd de andere ui fijn en pers de andere teentje knoflook.
Bak ze in margarine.
Voeg de peterselie, de crème fraîche, de Italiaanse kruiden en de tomatenpuree toe.
Zet op laag vuur, breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zacht koken.
voeg er de gehaktballetjes aan de tomatensaus en laat nog 10 minuten zacht koken.
Bon appétit!