Ingredienten
Voor de gehaktballetjes:
- 1 bak rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 theelepel Kurkuma
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel verse peterselie
- 1/2 theelepel komijn poeder
- 1/2 theelepel kervel
- 1/2 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel verse munt
- 2 theelepel mosterd
- 2 theelepel paneermeel
- 1 ei
- peper en zout
- margarine om te bakken
- 1 ui
- 1 pakje tomatenpuree
- 1/2 theelepel verse rozemarijn
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 theelepel verse peterselie
- 1/2 theelepel bieslook
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomaten in blokjes
- 1/2 theelepel suiker
- peper en zout
- margarine om te bakken
Albondigas zijn lekker Tapas gehaktballetjes in een gekruide tomatensaus.
Vanavond serveer ik deze gehaktballetjes, als Hoofdgerecht, met rijst.
Maak de balletjes klaar:
Hak samen, de ui, het knoflook, de peterselie en de munt heel fijn.
Meng het gehakt samen met het paneermeel, het ui-mengsel, de kruiden, het ei en de mosterd.
Breng op smaak met wat zout en veel peper.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Rol in je handen kleine balletjes en leg ze in de margarine.
Bak de balletjes, eerst op hoog vuur, beide kanten, 4 minuten en daarna bak ze op laag vuur, beide kanten 5 minuten.
Voeg wat water bij de balletjes en laat ze een paar minuten stoven.
Maak de tomatensaus klaar:
Fruit in de margarine het ui en het knoflook.
Voeg er de tomaten blokjes toe.
Voeg nu de kruiden, de tomatenpuree en de suiker toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu de gehaktballetjes (zonder vocht) in de tomatensaus en laat ze langzaam stoven.
Je kunt de balletjes koud of warm serveren!
Fruit in de margarine het ui en het knoflook.
Voeg er de tomaten blokjes toe.
Voeg nu de kruiden, de tomatenpuree en de suiker toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu de gehaktballetjes (zonder vocht) in de tomatensaus en laat ze langzaam stoven.
Je kunt de balletjes koud of warm serveren!