- 3 stevige citroenen (het liefst onbespoten)
- 50 gram suiker
- 120 ml/gram water
Lekker om in een cake te verwerken om als garnering op een gebak te gebruiken.
Als je ze in suiker doopt, kun je ze aan kinderen geven, het is dan een lekkere snoep zonder chemische toevoegen en het is natuurlijk.
Boen de citroenen onder de kraan goed schoon.
Schil de citroen met een scherp mes of een dunschiller.
Snijd de stukken schil in luciferdunne reepjes.
Doe de schilletjes met koud water in een klein pannetje. Laat aan de kook komen.
In een vergiet met koud stromend water afspoelen.
Doe dit 5 keer, zo is de bitter smaak weg.
Doe de reepjes schil weer in het pannetje, voeg de suiker en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het suikerwater verdampt is. De reepjes zien er nu ‘glazig’ uit.
Laat ze afkoelen en opdrogen door ze apart op een stuk folie (of in een vergiet) te leggen.
In de koelkast kunnen ze enkele maanden bewaard worden.