- 3 grote sinaasappelen (het liefst onbespoten)
- 50 gram suiker
- 120 ml/gram water
Lekker om in een cake te verwerken, om als garnering op een gebak te gebruiken.
Gedopt in chocolade ganache, maak je orangettes.
Als je ze in suiker doopt, kun je ze aan kinderen geven, het is dan een lekkere snoep zonder chemische toevoegen en het is natuurlijk.
Boen de sinaasappelen onder de kraan goed schoon.
Schil de sinaasappelen met een scherp mes of een dunschiller.
Snijd de stukken schil in dunne reepjes of de sinaasappelen in plakjes.
Doe de schilletjes of plakjes met koud water in een klein pannetje. Laat aan de kook komen.
In een vergiet met koud stromend water afspoelen.
Doe dit 3 keer, zo is de bitter smaak weg.
Doe de reepjes of de plakjes weer in het pannetje, voeg de suiker en het water toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het suikerwater verdampt is.
De reepjes of plakjes zien er nu ‘glazig’ uit.
Laat ze afkoelen en opdrogen door ze apart op een stuk folie, bakpapier of in een vergiet te leggen.
Als je wil, dop ze in suiker om snoepjes te maken.
Als je wil orangettes maken, maak nu een ganache saus en dop de reepjes of plakjes in de saus.
Laat ze in de koelkast afkoelen en laat de ganache saus hard worden.
In de koelkast kunnen ze enkele maanden bewaard worden.