- 250 g bloem
- 1 zak droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1/2 grote glas warm water
- 4 theelepels pijnboompitten
- 1 theelepel verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel verse rozemarijn
- 1 bakje zoete groene olijven
- 100 g chorizo plakjes
Heerlijke, gekruide brood.
Snijd de chorizo in stukjes.
Hak de kruiden samen.
Hak de knoflook.
Halveer de olijven.
Meng samen alle ingrediënten.
Voeg beetje bij beetje het warm water en kneed goed tot een soepel mooi deeg.
Leeg het deeg op een rooster, bekleed met bakpapier, dek het met een theedoek en laat het 2 uur rustig rijzen.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Bak de brood 30-35 minuten in de oven. (De brood is klaar wanneer als je klopt op de onderkant van de brood met je vingers en het klinkt hol.
Laat de brood afkoelen.
Serveer hem met tapenade, aïoli of kruidenboter.