- 600 g verse zalm
- 250 ml jus d'orange
- 20 g verse dille
- 2 eetlepels jenever bolletjes
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels Ricard (Pastis), Ouzo mag
- 1 theelepel zout
Heerlijke zalm , 2 dagen gemarineerd in Jus d’orange en Pastis.
Heerlijk zacht, eerst komt de anijs van de Ricard, dan de smaak van de jus d’orange en dan de subtiele smaak van de zalm.
Heerlijk!
Hier heb ik de zalm geserveerd met veldsla, baby spinazie, sinaasappel stukjes, zelfgemaakte gepekelderadijs en zelfgemaakte frambozen azijn.
Snijd de zalm in hele dunne plakjes.
Doe ze in een plastische bak.
In een grote kom, meng de jus d’orange samen met de dille, de suiker,de Ricard, de jenever bolletjes en een snufje zout.
Giet het mengsel op de zalm plakjes.
Doe de doos dicht, en zet de zalm 2 dagen in de koelkast.