Door: Dominique op 16 - 11 - 2021 in de categorie Verrine hartig, Voorgerechten
Ingredienten
  • 2 pakjes gerookte eendenborst plakjes
  • 1 zak veldsla
  • 200 ml slagroom
  • 20 g verse platte peterselie
  • 8 snack tomaatjes
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas vlokken
  • 100 ml zonnebloemolie om te frituren
  • 1 pastinaak
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels port
  • 2 eetlepels witte azijn
  • Peper en zout
  • 8 Doorzichtige kerstballen, 8 cm
Keuken: Bereidingstijd: 30 + 1 nacht voor de slagroom min. Portie(s): 8 personen

Prachtig kerst voorafje.
Niet moeilijk, heerlijk en in kerstsfeer!
De doorzichtige kerstballen zijn 8 cm en komen uit de webshop bol.com

1 dag van tevoren meng de peterselie samen met de vloeibare slagroom.
Breng op smaak met zout en peper, doe de deksel op en laat de hele nacht in de koelkast.

Bereid de verschillende elementen klaar:

Snijd de appel in mini blokjes.
Snijd de bacon in reepjes.
Hak de walnoten grof.
Verwarm 1 eetlepel roomboter.
Bak de appel blokjes samen met de bacon reepjes en de walnoten.
Zet een fokie erop en ze apart in de koelkast.

Bereid de dressing klaar door de port te koken tot het dik en siroop-achtig is geworden.
Doe het vuur uit en voeg de olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet alufolie erop en zet ze apart.

Bereid de pastinaak chips.
Snijd met een kaasschaaf lange reepjes uit de pastinaak. Zet ze apart in water.

Snijd dectomaatjes in 4 stukjes en zet ze in de koelkast apart.

5 minuten voor het serveren.

Zeef de peterselie uit de slagroom. Druk heel hard om zoveel vocht uit de peterselie te halen en in de slagroom te doen.

Zet het appel-bacon-noten mengsel uit de koelkast.

Verwarm 2 glazen olie in een pannetje.
Bak erin een beetje van de pastinaak reepjes tot ze krokant en goudbruin zijn.
Zet ze op een bord, op 2 vellen een keukenpapier. Bak alle reepjes.
Snijd in stukjes.

Snijd de eendenborst in stukjes.

Klop de peterselie slagroom stijf.
Zet hem in een boerhamzakje en maak het zakje dicht met een knoop.

Zet de halve kerstballen in een schaal.
Verdeel eerst een beetje sla in alle kerstballen.
Verdeel de eendenborst ham erop.
Verdeel nu het appel-babon-noten mengsel erop.
Verdeel wat pastinaak en wat parmezaanse kaas vlokken erop.
Nu knip een hoekje van het boterham zakje en verdeel 1 toefje op elke salade.
Besprenkel met de port dressing.
Zet de andere helften van de kerstballen op en maak ze dicht.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties