- 4 preien
- 2 eieren
- 2 el witte azijn
- water
- peper en zout
Was de prei en snij hem in stukjes.
Smelt een klontje boter in een kookpot en doe de prei erbij.
Kruid met peper en zout.
Goed roeren en indien nodig een beetje extra water toevoegen.
Zet het deksel op de pot en laat een aantal minuutjes stoven tot de prei mooi glazig en wat zacht is geworden.
Breng in een andere kookpot water aan de kook.
Zorg ervoor dat de kookpot diep genoeg is en voldoende is gevuld. Voeg een snuifje zout en 2 eetlepels azijn toe.
Breek elk ei in een apart kommetje.
Houd het water tegen het kookpunt aan en roer erin met een garde zodat het water een draaiende beweging maakt.
Giet nu voorzichtig ei per ei in het water en laat 3 à 4 minuten in het water stollen zonder te koken.
Schep de eieren uit het water met een schuimspaan en laat het even uitlekken.
Kruid met peper en zout.