- 1 vis per persoon naar keuze
- rasp van 1 citroen
- 2 preien
- 1/2 zak verse spinazie
- 1/2 zak verse andijvie
- peper en zout
- 2 tomaten
- 125 ml crème fraîche
- 1 eierdooier
- 25 g roomboter
- 2 eetlepels dille
- 2 eetlepels citroensap
- rasp van een citroen
Bij stomen wordt vis niet in hete vloeistof bereid, maar in de stoom daarvan.
Leg de vis in een stoommandje en hang deze in de stoompan net boven het kokende vocht.
Dek de pan af met een goed sluitend deksel. (ik gebruik zelf een elektrische stoompan).
De hete stoom van het kokende vocht trekt omhoog langs de vis en door de hitte wordt de vis gaar.
In dit recept, leeg ik de vissen op een bed van groenten.
Leg eerst in de stoompan de spinazie en de andijvie.
Snijd de preien en de tomaten in plakjes en leeg ze op de groenten.
Leg de vis op de groeten en breng ze op smaak met peper en zout.
Snijd de knoflook teentjes in plakjes en verdeel het over de vis.
Rasp een citroen en bestrooi het op de vis.
Stoom de vis en de groenten, 20 minuten.
Maak de saus klaar.
Verwarm op een laag vuur in een aparte pan de room met de citroenschil, totdat het warm is.
Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar.
Dan gaat de dooier en de dille erin.
Klop de massa totdat de saus dikker wordt.
Serveer de vis met de groenten, schenk de saus over de vis en serveer bijvoorbeeld gekookte aardappelen erbij.