- 300 g gemengde gehakt (grof)
- 1/2 aubergine per persoon
- 1/2 courgette per persoon
- 2 grote tomaten per persoon
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 ui
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 1 blad verse salie
- 2 eetlepels verse peterselie, dragon en tijm
- 1 ei
- peper en zout
- 2 lente uitjes
- 6 eetlepels olijfolie
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Hak samen de peterselie, de knoflook, de salie, de dragon, de tijm en de ui fijn.
Meng het gehakt met het kruiden mengsel.
Voeg nu de tomaten, de paneermeel en het ei toe.
Meng alle ingrediënten goed samen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het kapje van de tomaten.
Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Halveer de aubergines en de courgette in de lengte en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Vul de groenten met het gehakt mengsel.
Zet de bovenkant van de tomaten op de tomaten terug als een hoedje.
Zet de groenten in een ovenschaal, verdeel de olie erop en zet ze in de oven 40 minuten op 180 graden.