- 4 citroenen
- 2 blikjes sardientjes in olie
- 250 g Ricotta
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel dille
- 2 eetlepels verse bieslook
- Peper en zout
Lekker fris voorgerecht.
Laat de sardientjes goed uitlekken.
Snijd de bovenkant van de citroen en de rand aan de onderkant.
Met een mes snijd langs de rand aan de binnenkant en verwijder het vruchtvlees.
Doe dit met alle citroenen.
Bewaar wel 2 eetlepels citroensap apart.
Prak de sardientjes met een vork, heel fijn.
Hak samen de knoflook met de sjalot en de bieslook.
In een kom, meng de sardientjes met de ricotta, citroensap, sjalotmengsel, dille en kappertjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de citroenen met de sardientjes creme.
Decoreer met een paar bieslook sprietjes en dille bovenop.
Zet een half uur in de koelkast.